19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Francouzská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 5 ks
máslo 1 lžíce
olej 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
bílé víno 1 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Orestujeme ji na másle s trochou oleje dozlatova. zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Pak zalijeme vínem a vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme. Vaříme asi 15 minut.
Rohlík nebo bagetku nakrájíme na kolečka, posypeme hustě strouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 10 minut.
Opečené sýrové bagetky se sýrem klademe do talířů, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou.


 


RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...